Snabblagad med mycket smak:

Tortiglioni med tomatsås och burrata

Font

Diana ”Diadonna” Dontsovas krämiga pasta med len burrata och tomatsås är en enkel vardagsrätt gjord på få ingredienser. En perfekt vegetarisk pastarätt när middagen ska vara både lättlagad och god. Koka pastan al dente och för att ta rätten till nya höjder laga den med nya bronsvalsade pastan Al Bronzo från Barilla!

Denna vegetariska pastarätt är en fröjd för ögat och passar utmärkt när du vill bjuda dina vänner på en spontan middag eller fest men tiden är knapp! När du lagar såsen glöm inte att hälla i en skvätt pastavatten för extra smak och krämighet!

Barilla Al Bronzo är perfekt för trevliga middagar! Fyllig och al dente samtidigt som den binder såsen perfekt för en rik smakupplevelse. Jag tror att den speciella bronsvalsningen som Barilla kallar Lavorazione Grezza är svaret på varför nya Al Bronzo är så god!

Diana ”Diadonna” Dontsova, matkreatör och kokboksförfattare

Interior design, Wood stain, Material property, Line
Material property, Light, Wood, Lamp, Shade
Adhesive tape, Household hardware
Wood stain, Powder, Ingredient

Barilla Al Bronzo är en bronsvalsad pasta som tillverkas genom metoden ”Lavorazione grezza” vilket betyder att pastan pressas genom mikrograverade bronsstycken vid tillverkningen. Det är bronsvalsningen som ger Barilla Al Bronzo dess unika rika struktur av de klassiska formerna från Barilla.

Den gyllene bärnstensfärgen, den robusta karaktären och unika smaken kommer från Barillas egen blandning av utvalt durumvete. Resultat blir en mer al dente pasta. Barilla Al Bronzo pasta är gjord på en blandning av högkvalitativt durumvete som ger en pasta med en hög andel proteiner (>14%) vilket medför en robust pasta med spänst. Durumvetets höga kvalitet i Barilla Al Bronzo tillsammans med bronsvalsningen ger en pasta med rik och härlig textur som binder såser för smakupplevelser värda att minnas.

Diana Dontsova är mer känd för svenska folket som matkreatören och Instagrammaren Diadonna. Hon är en prisbelönt kokboksförfattare och har vunnit priset för Årets Måltidslitteratur och Gourmand Cookbook Awards 2021. Som matälskare och ambassadör för Barilla kommer Diana att inspirera till ännu fler goda pastarätter i våra kök!

People in nature, Facial expression, Flash photography, Face, Skin, Lip, Hairstyle, Shoulder, Plant, Sleeve

Tortiglioni med tomatsås och burrata

4 portioner
Ingredienser:
400 g Barilla Tortiglioni al Bronzo
3 vitlöksklyftor
4 msk olivolja att steka i
2 msk tomatpuré
2 burkar hela skalade tomater, á 400 g
salt
svartpeppar
1 tsk socker
1 dl pastavatten (eller mer)

Topping:

2 st burrata á 100 g (alternativt riven parmesan)

färsk basilika

färska körsbärstomater

Gör så här:

1.  Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Se till att spara pastavatten.
2. Gör tomatsåsen under tiden. Skala och finhacka vitlök. Fräs vitlöken i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa en kort stund. Häll i tomaterna. Koka upp och låt småputtra i cirka 10 min under omrörning. Smaka av med salt, svartpeppar och socker. Har tomatsåsen för hög syra, ha i mer socker.
3. Vänd ner pastan i såsen. Häll i pastavatten och rör om.
4. Servera tortiglioni med burrata, halverade körsbärstomater och färsk basilika. Njut!



Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:




Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips!

Du tänker väl klimatsmart? Om du får över lite pesto, släng den inte. Spara i en burk i kylen och använd vid ett senare tillfälle. Kanske till pastasåsen eller varför inte som sås till fisk? Oavsett val så blir det supergott!

Perfekt en mörk dag i december:

Minismörgåstårta med  chèvre och grönkålskräm

Font

Imponera på vänner och familj med den här fina kreationen. Den räcker till
fyra personer som förrätt eller till lunch för två.

Ruggigt väder och få soltimmar. Den här årstiden kan det vara extra svårt att hitta inspiration i köket. Lyckligtvis behöver inte all matlagning vara komplicerad. Den här minismörgåstårtan är lika vacker som den är enkel att tillreda, oavsett hur trött du känner dig. Om du ska bjuda ett större sällskap passar den perfekt på buffén med flera tårtor uppdukade.


Minismörgåstårta med chèvre och grönkålskräm

Tillagningstid: 30 min    4 portioner


Ingredienser:

3 vetekaka
36 g färsk gönkål, hela blad med stammar
25 g valnötter
1/2 vitlöksklyfta
3 msk riven Västerbottenost
1/2 dl olivolja
1 krm salt
1/2 tsk citronsaft
100 g färskost
50 g bredbar chèvre
1 dl tinade tranbär (eller lingon)






Gör så här:

1. Skölj och rensa grönkålen från stammarna. Spara fyra blad till garneringen, strimla resten och lägg i en kastrull. Täck grönkålen med vatten och koka i 5 minuter.  
2. Häll av grönkålen i ett durkslag och skölj med vatten. Krama ur all vätska.
3. Mixa valnötterna grovt med en stavmixer i ca 15 sekunder. Plocka undan 1 msk till garneringen.
4. Tillsätt grönkålen och pressa ned vitlöken. Mixa i en halv minut.
5. Tillsätt osten och mixa i några sekunder till. Tillsätt lite olja i taget och mixa till fin konsistens.
6. Smaka av med salt och citronsaft.
7. Mosa färskosten i en bunke och blanda i ca 2 msk grönkålspesto till en kräm.
8. Smaka av med lite mer pesto eller salt om det behövs.
9. Lägg en vetekaka på ett fat. Bred ut hälften av pestokrämen på bordet.
10. Lägg på ett till bröd. Bred på chèvren och lägg på ytterligare ett bröd.
11. Toppa med resten av pestokrämen och dekorera med färsk grönkål, tranbär och hackade valnötter.



Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:




Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips!

Du tänker väl klimatsmart? Om du får över lite pesto, släng den inte. Spara i en burk i kylen och använd vid ett senare tillfälle. Kanske till pastasåsen eller varför inte som sås till fisk? Oavsett val så blir det supergott!

ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Omni-redaktionens åsikter.

Till toppen

Producerat av Schibsted Brand Studio för Barilla

H1 Stor rubrik

H2 Mindre stor rubrik

H3 Mellanrubrik

H4 Ingress

Brödtexten

H1 Stor rubrik OMNI

H2 mindre stor rubrik

h3 mellanrubrik

H4 ingress

Brödtexten

H1 Stor rubrik SvD

H2 Mindre stor rubrik

H3 Mellanrubrik

H4 Ingress

Brödtexten

ANNONS – Barilla