Perfekt middag – snabb och lättlagad:

Vegetarisk pasta med rostad broccoli och pinjenötter

Font

Perfekt middag – snabb och lättlagad:

Vegetarisk pasta med rostad broccoli och pinjenötter

Font

Jennie Walldéns vegetariska pastarecept passar perfekt när du vill laga middag snabbt och enkelt till hela familjen! Den krämig pastan får en extra skjuts av spänstig broccoli och nötighet från pinjenötter är pricken över i:et! Koka pastan al dente och för att ta rätten till nya höjder laga den med den nya bronsvalsade pastan Al Bronzo från Barilla.

Denna vegetariska pastarätt passar också utmärkt när du vill bjuda dina vänner på en spontan middag eller fest! När du lagar pastasåsen glöm inte att hälla i en skvätt pastavatten för extra smak och krämighet!

Al Bronzo tar mig tillbaka till Italien, rika smaker, såsen som möter pastan i fullkomlig harmoni och perfekt al dente, jag tror att hemligheten ligger i Barillas Lavorazione Grezze, den speciella bronsvalsningen hos nya Al Bronzo.

Jennie Walldén, TV-kock och kokboksförfattare

Interior design, Wood stain, Material property, Line
Material property, Light, Wood, Lamp, Shade
Adhesive tape, Household hardware
Wood stain, Powder, Ingredient

Barilla Al Bronzo är en bronsvalsad pasta som tillverkas genom metoden ”Lavorazione grezza” vilket betyder att pastan pressas genom mikrograverade bronsstycken vid tillverkningen. Det är bronsvalsningen som ger Barilla Al Bronzo dess unika rika struktur av de klassiska formerna från Barilla.

Den gyllene bärnstensfärgen, den robusta karaktären och unika smaken kommer från Barillas egen blandning av utvalt durumvete. Resultat blir en mer al dente pasta. Barilla Al Bronzo pasta är gjord på en blandning av högkvalitativt durumvete som ger en pasta med en hög andel proteiner (>14%) vilket medför en robust pasta med spänst. Durumvetets höga kvalitet i Barilla Al Bronzo tillsammans med bronsvalsningen ger en pasta med rik och härlig textur som binder såser för smakupplevelser värda att minnas.

Jennie Walldén är en folkkär TV-kock som publicerat ett flertal kokböcker. Hennes pastarecept är fulla av inspiration för goda middagar till både vardag och fest och samtidigt enkla att laga. I samband med lanseringen av Barilla Al Bronzo har hon komponerat ett antal pastarecept speciellt för Barillas nya bronsvalsad pasta gjort på utvalt durumvete. Låt dig inspireras och testa ett av Jennies recept nedan!

Natural foods, Flower Arranging, Street fashion, Smile, Plant, Happy


Vegetarisk pasta med rostad broccoli och pinjenötter

4 portioner
Ingredienser:

400 g Barilla Mezzi Rigatoni al Bronzo
1 broccolistånd à 250 g
2 msk pinjenötter
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
2 msk olivolja
2 dl grädde
200 g riven vällagrad ost, tex präst, herrgård eller västerbotten
Olivolja att steka i
Salt och peppar

Gör så här:

1. Rosta pinjenötterna i torr panna gyllene. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.  
2. Koka pastan i saltat vatten i 1 minut kortare än anvisningar på förpackningen, det vill säga 13 minuter. Spara 2 dl av pastavattnet.
3. Skär broccolin i munsstora bitar. Stek broccoli och vitlök i olivolja i några minuter tills broccolin är spänstig. Lägg över på en tallrik och ställ vid spisen.
4. I samma stekpanna, häll grädde, riven ost samt 1 dl pastavatten och låt puttra ihop i 1 minut. Lägg i pastan och rör konstant tills en krämig sås täcker pastan. Späd eventeullt med lite mer pastavatten om det blir torrt, det ska bli krämigt! Lägg tillbaka den steka broccolin i pannan och rör om.
5. Smaka av med salt och peppar, strö på pinjenötter och servera genast!



Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:




Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips!

Du tänker väl klimatsmart? Om du får över lite pesto, släng den inte. Spara i en burk i kylen och använd vid ett senare tillfälle. Kanske till pastasåsen eller varför inte som sås till fisk? Oavsett val så blir det supergott!






Krämig ostpasta med rostad broccoli och pinjenötter

4 portioner
Ingredienser:

400 gr Barilla Mezzi Rigatoni Al Bronzo
1 broccolistånd à 250 gr
2 msk pinjenötter
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
2 msk olivolja
2 dl grädde
200 gr riven vällagrad ost, tex präst, herrgård eller västerbotten
Olivolja att steka i
Salt och peppar


Gör så här:

1. Rosta pinjenötterna i torr panna gyllene. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.  
2. Koka pastan i saltat vatten i 1 minut kortare än anvisningar på förpackningen, dvs 13 minuter. Spara 2 dl av pastavattnet.
3. Skär broccolin i munsstora bitar. Stek broccoli och vitlök i olivolja i några minuter tills broccolin är spänstig. Lägg över på en tallrik och ställ vid spisen. 4. I samma stekpanna, häll grädde, riven ost samt 1 dl pastavatten och låt puttra ihop i 1 minut. Lägg i pastan och rör konstant tills en krämig sås täcker pastan. Späd med ev lite mer pastavatten om det blir torrt, det ska bli krämigt! Lägg tillbaka den steka broccolin i pannan och rör om.
5. Smaka av med salt och peppar, strö på pinjenötter och servera genast!











Krämig ostpasta med rostad broccoli och pinjenötter

4 portioner
Ingredienser:

400 gr Barilla Mezzi Rigatoni Al Bronzo
1 broccolistånd à 250 gr
2 msk pinjenötter
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
2 msk olivolja
2 dl grädde
200 gr riven vällagrad ost, tex präst, herrgård eller västerbotten
Olivolja att steka i
Salt och peppar


Gör så här:

1. Rosta pinjenötterna i torr panna gyllene. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.  
2. Koka pastan i saltat vatten i 1 minut kortare än anvisningar på förpackningen, dvs 13 minuter. Spara 2 dl av pastavattnet.
3. Skär broccolin i munsstora bitar. Stek broccoli och vitlök i olivolja i några minuter tills broccolin är spänstig. Lägg över på en tallrik och ställ vid spisen. 4. I samma stekpanna, häll grädde, riven ost samt 1 dl pastavatten och låt puttra ihop i 1 minut. Lägg i pastan och rör konstant tills en krämig sås täcker pastan. Späd med ev lite mer pastavatten om det blir torrt, det ska bli krämigt! Lägg tillbaka den steka broccolin i pannan och rör om.
5. Smaka av med salt och peppar, strö på pinjenötter och servera genast!


Staple food, Fines herbes, Leaf vegetable, Tableware, Green, Dishware, Ingredient, Recipe, Cuisine

Tortiglioni med tomatsås och burrata

4 portioner
Ingredienser:
400 g Barilla Tortiglioni al Bronzo
3 vitlöksklyftor
4 msk olivolja att steka i
2 msk tomatpuré
2 burkar hela skalade tomater, á 400 g
salt
svartpeppar
1 tsk socker
1 dl pastavatten (eller mer)

Topping:

2 st burrata á 100 g (alternativt riven parmesan)

färsk basilika

färska körsbärstomater

Gör så här:

1.  Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Se till att spara pastavatten.
2. Gör tomatsåsen under tiden. Skala och finhacka vitlök. Fräs vitlöken i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa en kort stund. Häll i tomaterna. Koka upp och låt småputtra i cirka 10 min under omrörning. Smaka av med salt, svartpeppar och socker. Har tomatsåsen för hög syra, ha i mer socker.
3. Vänd ner pastan i såsen. Häll i pastavatten och rör om.
4. Servera tortiglioni med burrata, halverade körsbärstomater och färsk basilika. Njut!



Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:




Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips!

Du tänker väl klimatsmart? Om du får över lite pesto, släng den inte. Spara i en burk i kylen och använd vid ett senare tillfälle. Kanske till pastasåsen eller varför inte som sås till fisk? Oavsett val så blir det supergott!

Perfekt en mörk dag i december:

Minismörgåstårta med  chèvre och grönkålskräm

Font

Imponera på vänner och familj med den här fina kreationen. Den räcker till
fyra personer som förrätt eller till lunch för två.

Ruggigt väder och få soltimmar. Den här årstiden kan det vara extra svårt att hitta inspiration i köket. Lyckligtvis behöver inte all matlagning vara komplicerad. Den här minismörgåstårtan är lika vacker som den är enkel att tillreda, oavsett hur trött du känner dig. Om du ska bjuda ett större sällskap passar den perfekt på buffén med flera tårtor uppdukade.


Minismörgåstårta med chèvre och grönkålskräm

Tillagningstid: 30 min    4 portioner


Ingredienser:

3 vetekaka
36 g färsk gönkål, hela blad med stammar
25 g valnötter
1/2 vitlöksklyfta
3 msk riven Västerbottenost
1/2 dl olivolja
1 krm salt
1/2 tsk citronsaft
100 g färskost
50 g bredbar chèvre
1 dl tinade tranbär (eller lingon)






Gör så här:

1. Skölj och rensa grönkålen från stammarna. Spara fyra blad till garneringen, strimla resten och lägg i en kastrull. Täck grönkålen med vatten och koka i 5 minuter.  
2. Häll av grönkålen i ett durkslag och skölj med vatten. Krama ur all vätska.
3. Mixa valnötterna grovt med en stavmixer i ca 15 sekunder. Plocka undan 1 msk till garneringen.
4. Tillsätt grönkålen och pressa ned vitlöken. Mixa i en halv minut.
5. Tillsätt osten och mixa i några sekunder till. Tillsätt lite olja i taget och mixa till fin konsistens.
6. Smaka av med salt och citronsaft.
7. Mosa färskosten i en bunke och blanda i ca 2 msk grönkålspesto till en kräm.
8. Smaka av med lite mer pesto eller salt om det behövs.
9. Lägg en vetekaka på ett fat. Bred ut hälften av pestokrämen på bordet.
10. Lägg på ett till bröd. Bred på chèvren och lägg på ytterligare ett bröd.
11. Toppa med resten av pestokrämen och dekorera med färsk grönkål, tranbär och hackade valnötter.



Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:




Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips från Kundnamn:


Salvia är en ört som är
kryddigt bitter, dominerande varm och något kärv. Passar perfekt till en mumsig stek med pommes.

Läs mer här!

Ingredient, Food, Drink

Tips!

Du tänker väl klimatsmart? Om du får över lite pesto, släng den inte. Spara i en burk i kylen och använd vid ett senare tillfälle. Kanske till pastasåsen eller varför inte som sås till fisk? Oavsett val så blir det supergott!

ANNONS: Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Omni-redaktionens åsikter.

Till toppen

Producerat av Schibsted Brand Studio för Barilla

H1 Stor rubrik

H2 Mindre stor rubrik

H3 Mellanrubrik

H4 Ingress

Brödtexten

H1 Stor rubrik OMNI

H2 mindre stor rubrik

h3 mellanrubrik

H4 ingress

Brödtexten

H1 Stor rubrik SvD

H2 Mindre stor rubrik

H3 Mellanrubrik

H4 Ingress

Brödtexten

ANNONS – Barilla